K O O K R E C E P T E N

“Gevulde Sappige Kerstkalkoen, Echt Lekker Sappig!„

Kalkoen1-43In Europa serveren ze vaak kalkoen met Kerst. In Amerika en Canada daarentegen wordt kalkoen massaal gegeten tijdens “Thanksgiving Day” en niet met Kerst zoals velen misschien denken. In de volksmond noemt men het zelfs “Turkey Day” (kalkoendag). In Europa bestaat er geen bijnaam.
Belangrijke TIP bij het klaarmaken van kalkoen: het voorbereiden en bereiden van kalkoen moet best nauwkeurig gebeuren, dit voorkomt teleurstellingen zoals te droog vlees!!!

KlassiekHoofdgerecht8 à 10 personenWarmWinter

Benodigdheden

  • Kerstkalkoen – 1 panklare (3 à 4 kg – zie tip 1 en 2)
  • Ontbijtspek – 4 sneetjes (vet spek)
  • Porto – ½ dl
  • Cognac – ½ dl
  • Gevogeltefond – 6 dl
  • Room – 4 dl
  • Echte boter – enkele klontjes (ongezouten en ijskoud)
  • Kip- of kalkoenkruiden of paprikapoeder (optioneel)
  • Bakboter en olijfolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
  • VULLING(farce)
  • Gemengd gehakt – 400 gr

View original post 879 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s